Senin, 23 Januari 2017

Forum Komunitas Pertanian Indonesia Agroteknologi

Forum dan Komunitas Pertanian Indonesia – Agroteknologiwebid Agriculture iku budidoyo lan breeding kéwan, tetanduran lan jamur pangan, serat, biofuel, tetanduran medicinal lan produk liyane digunakake kanggo nyonggo lan ningkatake urip manungsa. Agriculture ana pembangunan tombol ing munggah saka peradaban manungsa lsp, kang tani dipunjinakaken spesies digawe surpluses pangan sing nurtured pangembangan saka peradaban. Sinau saka tetanèn dikenal minangka ilmu tetanèn. Sajarah tetanèn tanggal bali ewu taun, lan pembangunan wis mimpin lan ditetepake dening iklim nemen beda, budaya, lan teknologi. tetanèn Industrial gumantung marang farming monoculture gedhe-ukuran wis dadi Tata tetanèn dominan.

agronomi Modern, breeding tanduran, pertanian kayata obat omo lan fertilizers, lan mekaring tèknologi duwe akeh kasus banget tambah panenan saka budidoyo, nanging ing wektu sing padha wis nyebabake karusakan ekologis nyebar lan efek kasarasan manungsa negatif. pangrembakan selektif lan laku modern ing peternakan kewan wis Kajaba tambah output meat, nanging wis wungu uneg-uneg bab kewan pandjenengan lan efek kasarasan saka antibiotik, hormon wutah, lan kimia umum digunakake ing produksi daging industri. organisme gen dipunéwahi iku komponen nambah saka tetanèn, senajan lagi dicekal ing sawetara negara. produksi pangan Agricultural lan Manajemen banyu sing saya dadi masalah global sing nuwuhaké debat ing sawetara mimpin. degradasi pinunjul saka tanah lan banyu sumber, kalebu ing panipisan saka lumahing, wis diamati ing dekade anyar, lan efek saka pamanasan global ing tetanèn lan saka tetanèn ing pamanasan global sing isih ora sacara kebak mangertos. Forum dan Komunitas Pertanian Indonesia – Agroteknologiwebid

Produk tetanèn utama bisa wiyar diklompokaké dadi panganan, serat, bahan bakar, lan bahan mentahan. panganan tartamtu kalebu cereals (pari-parian), sayuran, woh-wohan, lengo, daging lan rempah-rempah. Serat kalebu katun, wool, hemp, sutra lan rami. bahan mentahan kalebu kayu lan pring. bahan liyane migunani uga diprodhuksi déning tetanduran, kayata resins, alami, obat, minyak wangi, biofuels lan produk hias minangka kembang Motong lan tetanduran nursery. Salah siji saka pihak buruh ing donya sing dipunginaaken ing tetanèn, liyane mung kanggo sektor layanan, senadyan persentase tetanèn buruh ing negara berkembang wis melorot Ngartekno liwat sawetara abad kepungkur. Forum dan Komunitas Pertanian Indonesia – Agroteknologiwebid

Tembung tetanèn punika adaptasi pungkasan Inggris Tengah Agricultura Latin, saka Ager, lapangan, lan Cultura, budidoyo utawa akeh. Agriculture biasane nuduhake aktivitas manungsa, senajan uga diamati ing spesies tartamtu saka semut, rayap lan ambrosia Beetle. Kanggo laku tetanèn tegese nggunakake sumber alam kanggo gawé komoditas kang njaga urip, kalebu pangan, serat, produk alas, crops horticultural, lan layanan related sing. Definisi iki kalebu tani arable utawa agronomi, lan horticulture, kabeh syarat kanggo akeh saka tetanduran, peternakan kewan lan kehutanan. A bédané kadhangkala digawe antarane kehutanan lan tetanèn, adhedhasar mantan kang rotations Manajemen maneh, ekstensif mungsuh laku Manajemen intensif lan pembangunan utamané dening alam, luwih dening wong. Malah banjur, iku wis ngakoni yèn ana jumlah gedhe saka transfer kawruh lan tumpang tindih antarane silviculture (manajemen alas) lan tetanèn. Ing tani tradisional, loro asring digabungake malah ing landholdings cilik, anjog menyang agroforestry term.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar